Folija za pakiranje

Vakumirka

Pakiranje v folijo prinaša številne prednosti, zato ni čudno, da se prav ta metoda pogosto uporablja tudi v večjih proizvodnih obratih. Za mnoge izdelke je tovrstno pakiranje idealna rešitev, saj je hkrati ugodno, enostavno in učinkovito. Poleg tega lahko prednosti same folije še nadgradimo z uporabo drugih tehnik in naprav.

Vakumiranje

Vakumsko pakiranje s pomočjo folije učinkovito zaščiti shranjene izdelke. To nalogo opravi vakumirka, ki je vsestransko uporabna za različne vrste izdelkov. Nekatere naprave te vrste so seveda precej majhne in ponujajo le osnovne funkcionalnosti, kakšna večja komorna vakumirka pa bo brez težav opravila tudi z zahtevnejšimi izzivi pri pakiranju izdelkov v folije.

Vakumirka seveda nima le te naloge, da zapakira izdelke v folijo. Glavna prednost te tehnike je v tem, da je pakiranje vakumsko, torej izničimo tveganje, ki ga predstavlja zrak ob izdelkih, poleg tega zmanjšamo tudi prostornino celotnega paketa. Ker je postopek hiter, enostaven in učinkovit, pa tudi precej poceni in univerzalno uporaben, je vakumirka priljubljena rešitev v procesu pakiranja raznovrstnih stvari.

Ovijanje palet

Če moramo zapakirati izdelke na paleti, vakumiranje običajno ne pride v poštev. Veliko bolj koristen bo ovijalec palet, ki je namenjen prav tej nalogi. Čeprav ovijanje palet z vidika zaščite samih izdelkov ni tako ključnega pomena, ima zelo pomembno nalogo varovanja tovora pri prevozu in skladiščenju. Pri teh postopkih lahko hitro pride do nezgod, ovijalec palet pa zagotovi, da je blago ustrezno zaščiteno pred posledicami takšnih nesreč.

Folija za ovijanje palet ponuja osnovno zaščito pred mehanskimi grožnjami, pa tudi pred prahom, vlago, umazanijo in podobnimi vsiljivci. Da bo postopek pakiranja hiter in enostaven, potrebujemo dober ovijalec palet, ki ta opravek v celoti avtomatizira. Za manjše tovore in občasno ovijanje lahko sicer folijo uporabimo tudi ročno, a to je rešitev, ki pride v poštev res izjemoma, nikakor pa ne pri rednem pakiranju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *