Neprekosljivo strojno pakiranje

Flowpack

Za pakiranje posameznih izdelkov in obsežnejšega tovora se dandanes v veliki meri uporabljajo zmogljive naprave, ki delo opravijo bistveno hitreje in bolje od človeka. Seveda ni mogoče posploševati – v nekaterih primerih je tudi ročna stretch folija povsem uporabno orodje, ki bo dobro izpolnilo svoj namen. Vse je odvisno od tega, s kakšnimi nalogami se srečujemo. Strojno pakiranje je nepogrešljivo predvsem v industriji, pri obdelavi večjega števila izdelkov oziroma obsežnega tovora. Ročna stretch folija je uporabna za ovijanje posameznih pošiljk, če nimamo opravka z večjim številom.

Za pakiranje večjega števila izdelkov v folijo se uporabljajo različni napredni stroji. Veliko koristi obeta recimo Flowpack pakiranje, ki lahko hkrati na varno zapakira večje število izdelkov, s tem pa bistveno poenostavi strojno pakiranje pri procesih, ki vključujejo hkratno obdelavo raznih drobnarij. Flowpack je sicer le ena izmed možnosti. Pogosto se uporabljajo še razne alternative, katerih učinkovitost in ustreznost je odvisna od različnih dejavnikov, predvsem od potreb uporabnika in od specifik zadane naloge. Flowpack se recimo odlično obnese pri pakiranju v običajno folijo, lahko pa se za še boljše rezultate poslužimo vakuumskega ali drugega pakiranja, poleg tega moramo pogosto zagotoviti večjo varnost in boljšo zaščito pred mehanskimi obremenitvami in poškodbami. V teh primerih pride v poštev pakiranje v mehurčkasto folijo, ki je prav tako najbolj učinkovito v strojni izvedbi.

Na koncu pa gre omeniti pakiranje, ki je povsem nepogrešljivo pri praktično vseh vrstah tovora. To je ovijanje palet, za kar se uporablja stretch folija, ki dopušča tako ročno kot strojno rabo. V proizvodnji in pri skladiščenju ovijanje palet opravijo stroji, ovijalke, ki v veliki meri delo opravijo kar samodejno, brez pomoči uporabnika oziroma človeka. Takšno pakiranje je izredno uporabno skorajda ne glede na vrsto in število izdelkov, če gre seveda za pakiranje oziroma tovorjenje na paletah. Poleg tega zagotavlja stretch folija tudi neko mero zaščite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *