Refleksna masaža in refleksoterapija namesto zdravil

Refleksna masaža

Duševno zdravje je pogoj za dobro počutje v telesu, zato je pomembno, da temu namenimo svoj čas in za to primerno poskrbimo. Čustvena nestabilnost se lahko odrazi v bolezni, ki se lahko pojavi na različnih delih telesa. Kljub dietam in rednem gibanju, je duševno počutje bistvenega pomena za ohranitev telesnega zdravja. Metod, ki krepijo zdravje in čilost je več. Pomembno je, da izberemo tisto, ki nam najbolj ustreza. To je lahko meditacija, sprehod v naravi, delo na vrtu ali pa različne vrste masaž.

Refleksna masaža pomirja, krepi imunski sistem, sprošča in vrača telo v ravnovesje. Pri refleksni masaži se izvajajo gibi, ki stimulirajo živčevje, mišice in vezi, kar ugodno vpliva na cirkulacijo krvi in pretok limfe. Z boljšim pretokom krvi in limfe se izboljša koncentracija, poviša pa se tudi nivo energijske pretočnosti. To občutimo kot boljše splošno počutje in občutek lahkotnosti. Po napornem dnevu si telo najbolje odpočije z refleksno masažo, ki povrne vitalnost in moč, potrebno za nov dan.

Če je telo dlje časa podvrženo stresu, napačni oziroma prisilni drži, neustrezni prehrani ali pa čustveni napetosti, je dobro poizkusiti refleksoterapijo. Terapevt, ki izvaja refleksoterapijo stimulira posebne točke na dlaneh in stopalih, ki so glavni pokazatelji vitalnosti telesa.

Refleksoterapija je manualna terapija, ki izvaja nežne gibe, zato je primerna za vsakogar in za vse vrste poškodb ali obolenj. Telo se ob dotikih sprošča, kar je pomembno za vsakogar, saj je napetost najpogostejši vzrok različnih bolezni.

Z refleksoterapijo lahko nadomestimo farmacevtske izdelke, saj deluje protibolečinsko in protivnetno. Uspešno zdravi tudi simptome viroze, gripe, alergij in celo revmatična obolenja. Deluje ne agresivno, saj zgolj spodbuja vitalne funkcije organizma, ki se s pravilnimi dražljaji zna zdraviti samo. Tovrstna terapija zgolj izkorišča inteligenco telesa, ki s svojo prirojeno močjo stremi k zdravju in dobremu počutju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *