Enostavno do čudovitih ogledal

Okvir

Ogledala so lahko zelo uporaben dekorativni element, seveda pa imajo tudi pomembno funkcionalno nalogo v vsakem domu. Prav zato je nemogoče najti stanovanje, ki ne bi imelo vsaj enega ogledala, a pogosto naletimo na ogledala, ki niso povsem posrečeno vključena v prostor. Ker gre za relativno poceni in pogosto opremo, jim ne posvečamo dovolj pozornosti in jih ne izkoristimo v vsem potencialu. Seveda se ni treba posebej obremenjevati s tem, kakšen izkoristek ima domače ogledalo, a glede na to, da imamo na voljo povsem enostavno opcijo za izboljšavo, je vredno vsaj na hitro premisliti o tem.

Enostavna nadgradnja, ki lahko bistveno obogati ogledalo, je okvir. Seveda, nič posebnega, a vseeno se v mnogih stanovanjih ogledala uporabljajo kar brez kakršnegakoli okvira. Osnovna funkcionalnost je neovirana, je pa morda nekoliko težje ogledalo namestiti na steno. Največja razlika pa je v izgledu – čeprav v ogledalo običajno ne zremo s pričakovanjem po posebni estetski vrednosti elementa, lahko okvir bistveno spremeni njegovo podobo. Povsem smiselno je narediti to neznatno prilagoditev in uživati v čudovitem okolju okrašenih stanovanjskih prostorov, četudi gre le za ogledalo.

Okvirjanje ogledal je dobra ideja za tiste, ki želijo hitro, enostavno in poceni popestriti izgled svojega doma. Najbolj smiselno je seveda izbrati profesionalno okvirjanje ogledal, ki nudi tudi širok nabor izdelkov, s katerimi lahko popestrite obrobje ogledala. Že osnoven okvir popestri podobo ogledala in obogati tudi njegovo funkcionalnost, medtem ko so na voljo tudi bistveno bolj razkošni dodatki, ki bodo docela spremenili vtis in občutek prostora, v katerem bodo razstavljeni. Takšen okvir je pogosto že sam po sebi učinkovit dekorativni element brez primere.

Lahko pa okvirjanje ogledal izvedemo kar sami, saj ni težko izdelati osnovnega okvira, ki bo tudi estetsko precej privlačen. Letve lahko enostavno kupimo in les sestavimo ter ogledalo uokvirimo vanj – odličen rezultat za malo dela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *