Kako so sestavljeni samorazlivni epoksi tlaki?

Epoksi

Epoksi tlaki se odlično izkažejo pri zaščiti tal in drugih obremenjenih površin v zahtevnih okoljih, kjer pričakujemo razne neugodne dejavnike. V praksi so zelo uporabni in ponujajo zadovoljstvo tudi zahtevnim uporabnikom, a za tak rezultat moramo najprej zagotoviti izbiro in izdelavo kakovostnega tlaka.

Na voljo imamo več možnosti, med katerimi izbiramo glede na svoje potrebe in zahteve, torej glede na obremenitve, ki jih pričakujemo. Pogosto se za najboljšo možnost izkaže samorazlivni tlak, imamo pa na voljo tudi cenovno ugodne in zelo enostavne epoksi premaze ter debelejše epoksi tlake, ki se običajno izdelajo po naročilu. Celotno ponudbo predstavlja Epoksi Horvat na https://epoksi-horvat.si/epoksi-tlaki.html

Uporabniki, ki iščejo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ter pričakujejo dobro zaščito tal, bodo izbrali samorazlivni tlak.

Večplastni samorazlivni epoksi tlaki

Samorazlivni tlak se običajno naredi na dobro pripravljeni površini, praviloma je to betonska plošča. Epoksi tlak sestavlja več plasti. Najprej se nanese plast veziva, ki omogoča dober stik tlaka z betonsko podlago. Nato sledi ključni samorazlivni sloj, ki prinaša večino prednosti tovrstnega tlaka. Nanese se v poljubni debelini glede na pričakovane obremenitve, ni pa nujno, da bo zelo debel, običajno zadostuje že nekaj milimetrov. Na vrhu se lahko nanese še zaščitna plast, ki predstavlja prvo zaščito za površino, poleg tega olajša čiščenje in izboljša tudi izgled površine.

Prednosti samorazlivnih epoksi tlakov

Med prednostmi, ki jih imajo samorazlivni epoksi tlaki, lahko izpostavimo najprej tiste odlike, ki so skupne vsem epoksi tlakom, torej izvrstno zaščito površin v boju proti raznim obremenitvam. Med specifičnimi prednostmi samorazlivnih tlakov pa običajno navajamo enostavno izvedbo, ki je posledično tudi dokaj poceni – na velikih površinah to lahko naredi veliko razliko. Razmerje med ceno in kvaliteto je pogosto ključni adut samorazlivnih tlakov, še posebej če za izdelavo tlaka izberemo mojstra, ki se spozna prav na napredne epoksi rešitve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *