Za defibrilator cena včasih odvrne od nakupa

Defibrilator cena

Defibrilatorji so izjemno koristni, če seveda imamo napravo pri roki, ko jo zares potrebujemo. Ravno zato je pomembno, da imamo na razpolago javno dostopne defibrilatorje, po katerih lahko hitro posežemo, če pride do srčnega zastoja. Ponekod je pokritost res dobra in že v minuti ali dveh gotovo najdemo najbližji defibrilator, a to nikakor ni pravilo – včasih v radiju več kilometrov ne bo moč najti takšne naprave. Pogosto je ovira pri odločitvi za defibrilator cena, saj te naprave niso nujno poceni. 

Seveda se moramo vprašati tudi, kdo so kupci, ki takšno opremo kupujejo in ponujajo v javno uporabo. Le redko se za nakup odločajo posamezniki, tudi zato, ker je za defibrilator cena precej visoka. Stroške lahko upravičijo drugi kupci, to so občine, društva in podjetja, pri katerih ti stroški ne pridejo toliko do izraza. A pozor, za nakup defibrilatorja se ne smemo odločati le na podlagi cene, sploh pa ne na podlagi cene samega izdelka. Hitro se namreč pokažejo še nekateri dodatni stroški.

Za defibrilator cena ni nujno končna

Če gledamo le na ceno same naprave, dobimo nerealno predstavo o stroških, sploh pri kakšnih zvitih trgovcih, ki želijo na ta način zbuditi interes pri širšem krogu kupcev. Tako pokažejo le ceno samih naprav, ne pa dodatnih stroškov, ki vključujejo recimo že dostavo. Še več dela in stroškov bo z namestitvijo defibrilatorja, če želimo ponuditi napravo v javno uporabo. Pripraviti moramo ustrezen prostor in montirati omarico, potrebujemo tudi predpisane oznake. S tem postane za defibrilator cena takoj še višja.

Kakšna je za defibrilator cena na dolgi rok?

Dolgoročno upoštevamo še nekatere druge stroške. Predvsem je to pregledovanje in vzdrževanje naprave, sploh v primeru uporabe. Poleg tega je pametno organizirati še tečaj in demonstracijo uporabe, to lahko za defibrilator cena pri nekaterih trgovcih že vključuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *