Vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo

Imate doma vrt? Potem po vsej verjetnosti razmišljate o vrtnem pohištvu.

Pomembno je, da vrt opremite z skrbno izbranim pohištvom, ki se bo ujemal z vašim stilom notranjosti hiše. V nadaljevanju vam bom predstavila nekaj predlogov oziroma nasvetov, kako lahko svoj vrt opremite moderno.

Da vaše pohištvo ne bo povprečno, je pomembno da o izbiri dobro premislite in morda kupite zanimivo, nenavadno pohištvo, ki bo zagotovo privabilo poglede. Pomembno je, da je pohištvo udobno in pa cenovno ugodno – v primerjavi s kvaliteto. Če ste pripravljeni za vaše vrtno pohištvo odšteti več denarja, je najboljši izpen to, da dobite tudi najbolj kvaliteto pohištvo, ki bo na vašem vrtu kraljevalo še vsaj nekaj let.

Pomembno je, da vrtno pohištvo pozimi spravite, da material ne zmrzne, saj to lahko vpliva na življenjsko dobo vrtnega pohištva.

Seveda ni nujno, da imate na vrtu vrtno garnituro, bolj pomembno je, da ste z pohištvom zadovoljni in ima funkcionalno rabo. Poleg mize in stolov lahko premislite tudi o viseči mreži, ali pa gugalniku, ki vas bo sprostil ob še tako težkih dnevih.

Ker v poletnih dneh zna postati precej vroče, ne pozabite na nakup senčnika, ki bo vaš počitek izboljšal.

Vrtno pohištvo 2

Če se sprašujete, kateri material je najbolj primeren za vrtno pohištvo, poleg tega pa še cenovno ugoden, je najboljše, da je narejen iz plastičnega pletiva. To je tudi najpogostejši material, ki se uporablja pri izdelavi vrtnega pohištva. Ta material je zelo trpežen, poleg tega pa tudi zelo preprost za vzdrževanje.

Prej sem pisala o tem, da je potrebno vrtno pohištvo pozimi pospravljati – to ne velja za vrtno pohištvo, ki je izdelano iz plastičnega pletiva, saj ga lahko tudi pozimi pustite kar zunaj, na njem pa ne bo škode. Tudi vrtno pohištvo iz plastičnega pohištva je zelo udobno, lahko pa dokupite različne blazine, ki bodo udobje še izboljšale.