Gozdarska oprema

husqvarna 560

Gozdarstvo je pomembna dejavnost, s katero poleg pridobivanja lesa tudi skrbimo za gozd. Gozdarji so izobraženi ljudje, ki točno vedno, kje in kdaj je potrebno ali primerno podreti drevo. Njihovo delo je zelo pomembno, tako za gospodarstvo kot za ohranjanje narave. Skrbijo za to, da se narava fukncionalno razvija, odstranjujejo bolna in poškodovana drevesa, ki gozdu sicer lahko škodijo.

Vsak dober gozdar najprej poskrbi za svojo varnost in kvalitetno opremo. Gozdarska oprema mora biti kvalitetna, da lahko gozdarja zaščiti pred morebitnimi poškodbami. Med najpomembnejše dele opreme spadajo zaščitna čelada z mrežo, ki prekrije obraz, primerno oblačilo, rokavice in žaga. Slednja je še posebej pomembna, saj predstavlja glavno orodje za podiranje dreves. Dobra žaga je osnova za kvalitetno opravljeno delo v gozdu.

Motorne žage

Poznamo več vrst žag, ki se razlikujejo po različnih karakteristikah. Manjše in lažje žage so primerne za delo okrog hiše, pripravljanje drv, obžagovanje dreves… Primer take žage je husqvarna 445. Bolj profesionalne žage pa so namenjene gozdarjem, ki delo opravljajo kot svoj poklic. Te so tudi nekoliko dražje, ampak močnejše in namenjene podiranju večjih dreves. Taka žaga je husqvarna 560.

Pred nakupom žage se je najprej potebno vprašati, za kakšen namen jo bomo rabili. Žage se namreč razlikujejo glede na namen, moč, cenovni razred… Če sami niste prepričani, kaj potrebujete, se obrnite na svetovalce v centrih, kot je na primer Žak v Ljubljani. Tam vam bodo znali svetovati, kaj je za vas in vaše potrebe najbolj primerno.

Uspešen nakup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *