Zabavno učenje

Abakus za otroke

Učenje običajno povezujemo s šolo, to pa povezujemo z raznimi asociacijami, le z zabavo ne. A otroci se v resnici ogromno naučijo skozi igro, seveda to velja še posebej za tiste, ki še niso prestopili šolskega praga. Predšolski otroci večino svojih dni preživijo ob zabavnih aktivnostih, skozi katere raziskujejo svet in iz okolja črpajo nova znanja. Stalno pilijo svoje sposobnosti in se učijo novih spretnosti, kar lahko izkoristimo za učinkovitejše učenje, če znamo njihovo pozornost uspešno usmeriti v pravo smer.

Zelo koristne so lahko že miselne uganke za otroke, ki so pogosto zelo razgibane in ne ciljajo le na eno vrstno miselnih spretnosti. Tudi tiste uganke, ki morda zahtevajo točno določeno tehniko reševanja, spodbujajo celosten razvoj možganov. Pogosto pa so miselne uganke za otroke namenoma sestavljene tako, da zahtevajo različne pristope in s tem predstavljajo tudi zanimive izzive za otroka. Ta se bo gotovo raje lotil novih izzivov, kot pa reševanja starih na iste preizkušene načine. Če uspemo to dejavnost usmeriti v utrjevanje koristnih spretnosti, so miselne uganke za otroke zelo koristne za krepitev spomina, koncentracije, domišljije in drugih ključnih nalog možganov.

Za zabavno učenje pa si seveda lahko pomagamo tudi s pripomočki. En takih je abakus za otroke, ki je soroden igračam, a prav tako spominja na napredna računala. V vsakem primeru abakus za otroke spodbuja razvoj ključnih matematičnih spretnosti, in to na zanimiv in zabaven način. Omogoča namreč zelo interaktivno učenje, tako da v proces vključi različna čutila in ohrani pozornost otroka. Malček ne bo usvojil le abstraktnih matematičnih konceptov, temveč se bo naučil probleme prenesti v svojo domišljijo in jih rešiti tam, kar dodatno spodbuja kreativnost, spomin in koncentracijo. Abakus za otroke je zelo uporaben pripomoček, ki ga je smiselno že zgodaj predstaviti otrokom. Ti bodo gotovo kar sami pokazali zanimanje za učenje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *