Vrtne kosilnice morajo biti dobri vzdrževane

Vrtne kosilnice

Vrtne kosilnice so enostavne za uporabo. Z njihovo pomočjo brez težav pokosimo zeleno trato pred hišo. Če želimo, da nam bo naša vrtna kosilnica dolgo služila, jo moramo pravilno vzdrževati, tako bomo podaljšali življenjsko dobo motorjev in preprečevali oddajo prevelike količine škodljivih emisij v ozračje.

Vrtne kosilnice moramo občasno tudi servisirati. Vsak enkrat letno je dobro, da opravimo temeljit pregled motorja. To večina uporabnikov stori jeseni, preden jo čez zimo pospravi v garažo. Takrat je dobro, da celotno kosilnico temeljito očistimo ter preverimo, da se ni ob uporabi kje poškodovala. V kolikor opazimo kakšno napako, pa je dobro, da jo hitro odpravimo.

Vrtne kosilnice mora servisirati strokovnjak. V kolikor bomo to naredili sami, moramo paziti, da je ne poškodujemo. Predvsem pa moramo paziti, da ne poškodujemo sebe. Preden začnemo moramo torej iz vtiča izvleči vžigalno svečko, tako preprečimo nezaželeni vžig motorja. Le tako smo lahko prepričani da se ne bomo poškodovali. Pri pregledu pa vselej nosimo zaščitne rokavice, ki še dodatno povečujejo varnost.

Motorne žage spravimo v suh ter brezprašen prostor

Motorne žage morajo biti v času, ko jih ne uporabljamo pravilno pospravljene. Nikakor si ne smemo privoščiti in motorno žago pospraviti v kot na tla, ker bi se nam lahko preveč zamazala in bila nevarna za ostale družinske člane. Najbolje je, da jo pospravimo v omaro, kjer bo v čistem okolju brez težav počakala na naslednjo uporabo.

Motorne žage, ki so bile čez leto velikokrat uporabljene, moramo dobro očistiti. Pomembno je da jim snamemo verigo in meč, ki ju moramo temeljito sčistiti ter na koncu premazati z zaščitnim oljem.

Motorne žage morajo imeti pred spravilom tudi popolnoma spraznjen rezervoar za gorivo, sicer se nam lahko zlepijo membrane v uplinjaču. Rezervoar in uplinjač očistimo tako, da pustimo žago teči v prostem teku, dokler se uplinjač ne izprazni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *