Dvoslojni parket po naročilu

Dvoslojni parket po naročilu

Dvoslojni parket je idealen za vse, ki se jim mudi pri vselitvi v novo stanovanje, saj se izredno hitro vgradi in ne povzroča nobenih posebnih težav. Lepljeni parketi potrebujejo namreč veliko več časa in priprav. Ko si prenavljamo stanovanje se nam navado izredno mudi in se želimo čimprej vseliti v svoj lastni dom ter tako prenehati plačevati najemnino, ki je v mestih še posebno visoka. Ko se vselimo si tako prihranimo stroške za najem. 

Dvoslojni parket ima lahko lakirano ali oljeno površino. Olje je postalo izredno aktualno, saj je za zdravje ljudi veliko bolj primerno. Pred namestitvijo parketa, bo izvajalec prišel naš dom in bo prostor natančno izmeril ter preveril kolikšno debelino parketa lahko uporabi. Pri debelini moramo biti izredno natančni, da nam po nesreči ne vgradijo predebelega parketa. To bi nas namreč oviralo pri zapiranju vrat. 

Dvoslojni parket je lahko v enemu dnevu že skrbno nameščen. Za konec nam mojstri pritrdijo še okrasno letev, ki lepo zaključi izgled celotnega prostora. 

Lamelni parket različnih oblik

Lamelni parket je sestavljen iz manjših lesenih deščic, ki so med seboj lahko povezane v kocko. Tak parket so včasih nameščali v vsako stanovanje, saj je bil cenejši, ker je bil narejen iz manjših tudi odpadnih delov. Poleg kockaste oblike parketa imamo lahko tudi manjše deščice, ki so lepljene v eno smer in so postavljene z zamikom. 

Lamelni parket se na podlago lepi s posebnim lepilom. Pred namestitvijo mora biti podlaga temeljito počiščeno, pobrušena in posesana, da se na njej ne nahajajo prašni delci, ki bi onemogočili dobro lepljenje parketa na betonska tla. V končni fazi pa se parket naolji ali polakira, da je popolnoma zaščiten proti praskam in odrgninam. 

Lamelni parket je še danes cenovno izredno dostopen, saj je navadno narejen iz ostankov, ki nastanejo pri rezanju večjih desk. Je pa ravno tako kvaliteten kot ostali, zato je priljubljen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *