Najboljši okus žara je nekoliko dimljen

Najboljši okus žara je nekoliko dimljen

Vsi vemo kaj obožujemo pri okusu nečesa, kar je spečeno na žaru in sicer je to kvaliteta globine okusa, ki je preprosto ne moremo doseči, če zrezek ali zelenjavo samo pripravljamo na ponvi in kar najpogosteje pogrešamo je prav ta okus, da je zrezek nekoliko dimljen, kar nam omogoča, da okušamo popolnoma druge nianse okusa, kot smo jih vajeni.

Najlažje lahko dosežemo tako globino in nove okuse, če za peko uporabljamo žar na oglje. Kar je značilno za žar na oglje je to, da je najpogosteje narejen tako, da karkoli pečemo na žaru pečemo skozi rešetko, kar je drugače, kot če imamo na voljo samo žar na plin, ki ima najpogosteje kot površino na voljo samo litoželezno ploščo. S tem, da ima žar na oglje kot površino, ki prevaja toploto na voljo rešetko to pomeni, da lahko razvijemo karameliziran okus tam, kjer se rešetka dotika hrane, ker je tam temperatura nekoliko višja, prav tako pa lahko okusimo dimljen okus, ki nam ga ponuja žar na oglje.

Kvalitetno in enostavno pripravo hrane omogoča letna kuhinja na vrtu

Kdo nima rad dobrega piknika na terasi, vendar kaj ko moramo za to, da vse pripravimo umazati tako svojo kuhinjo, kot tudi žar in druge zunanje površine, na katerih kasneje pripravljamo hrano. Vse to lahko reši postavljena letna kuhinja na vrtu. Seveda je to lahko precej velika investicija, in se ne priporoča, če le nekajkrat na leto uživamo pripravo hrane na vrtu, vendar če večkrat pripravljamo zabave ali druženja, ki večinoma potekajo zunaj je najbolje da se tega lotimo tako, da nam kar se da pomaga letna kuhinja na vrtu, ki omogoča to, da moramo po koncu zabave se ukvarjati s čiščenjem le enega seta površin. Seveda pa je letna kuhinja tudi odličen način za socializacijo med samo pripravo hrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *