Rešetke za govedo prenesejo velike obremenitve

Rešetke za govedo prenesejo velike obremenitve

Če se odločate za pašno živinorejo, je dobro, da na določenih delih pašnika vseeno ustrezno poskrbite za utrjeno površino. Običajno gre za dele pašnika, kjer se govedo bolj pogosto zadržuje, kot je na primer pri izpustu za živali ali pa utrditev površine okoli krmnih ograd. Svetujemo vam, da za to uporabite rešetke za govedo, ki so med drugim namenjene tudi za utrditev različnih delov zemljišč. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami in rešetkami za različne namene.

Kadar iščete čim boljšo rešitev za utrditev zemljišča za vaše govedo, so rešetke za govedo resnično zelo uporabne. Previdni morate biti le pri njihovi izbiri, da dovoljujejo dovolj velike obremenitve. Vendar pa je strah tudi v tem primeru odveč, saj vam tovrstne rešetke za govedo omogočajo obremenitve tudi od 150 ton/m2 naprej. Pomemben je tudi podatek, da se ob namestitvi rešetko voda ne zadržuje, saj vam omogočajo najboljšo odcednost terena.

Folija za rastlinjake učinkovito zaščiti vaše rastline

Medtem ko so bili leta nazaj rastlinjaki prava redkost, pa so danes nekaj povsem običajnega in jih srečujemo praktično na vsakem vrtu. Seveda se med seboj razlikujejo po velikosti in svoji izvedbi, pri čemer so nekateri bolj, drugi pa manj profesionalni. Ne glede na to, kakšno ogrodje ima rastlinjak, pa je bistvenega pomena s čim ga bomo pokrili. Navadna PVC folija sicer delno res zaščiti rastline, vendar pa nima pravega učinka. Zato je veliko boljša izbira folija za rastlinjake.

In po čem se takšna profesionalna folija razlikuje od običajne? Najbolj pomembno je to, da vam folija za rastlinjake nudi visok termo efekt v obdobju, ko so noči hladne in pa takrat, ko je malo sonca. Običajno vam tovrstna folija nudi odlično prepustnost svetlobe, zato bodo vaše rastline zagotovo bolje uspevale tudi v obdobju brez sonca. Folija ima tudi izredne mehanske lastnosti, ki omogočajo njeno dolgo življenjsko dobo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *