Talne keramične ploščice

talne keramične ploščice

Notranje talne keramične ploščice največkrat najdemo v kopalnici. In to ravno zaradi odličnih lastnosti. Te lastnosti so vzdržljivost, odpornost in enostavno čiščenje. Primerne so za kuhinjo in vse bivalne prostore.

Talne keramične ploščice morajo v primerjavi s stenskimi ploščicami prenesti mnogo več obremenitev. Ravno tako ne smejo biti pregladke. Tla v kuhinji in kopalnici se zelo rada zmočijo. Površina mora biti hrapava, da nam prepreči možnost zdrsa.

Talne keramične ploščice so primerne tudi za tla balkonov in teras. Zunanje površine so izpostavljene velikim temperaturnih spremembam, naj bo to v poletnih ali zimskih mesecih, ter obremenitvam. Zunanje talne keramične ploščice morajo biti odporne na poškodbe, zmrzovanje, vpojne madeže in obrabo. Morajo imeti tudi premaz s protizdrsno strukturo.

Talne keramične ploščice se razlikujejo po barvi, dimenziji, obliki, vzorcih, ceni in glazuri. Cena je odvisna od materiala iz katerega so ploščice izdelane, dimenzije in glazure. Pomemben je dizajn, ime proizvajalca in kakovost izdelave.

Kopalniške ploščice

Kopalniške ploščice iz keramike sestavljajo stenske in talne površine. So prevladujoči element vsake kopalnice.

Kopalniške ploščice moramo izbrati skrbno. Od te izbire je odvisno ozračje, ter energija v prostoru. Kopalniške ploščice morajo ustrezati vašemu okusu, ne samo danes, ampak tud čez leto dni ali desetletje. Izbrana keramika vam ne sme biti nezanimiva.

Kopalniške ploščice lahko dan danes dobite v mnogo različnih oblikah, barvah in dimenzijah. Kombinirate jih lahko z raznovrstnimi dekorativnimi elementi. Tako ustvarite obilico različnih možnosti oblikovanja po vašem okusu.

Za majhne kopalnice svetujemo, da izberete ploščice srednje velikega formata. Stenske keramične ploščice morajo biti večjega formata in so bolj primerne za veliko kopalnico. Mozaik pa poskrbi tudi za moderen videz kopalnice, prostora.

Priljubljene barve za kopalniške ploščice so nežne pastelne barve, kot so svetlo modra, rumena, marelična ali roza. Za brezčasen videz kopalnice, ki bo moderna v vsakem obdobju pa je najbolj pomembna izbira keramike. Keramika naj bi bila v naravnih, toplih in nevtralnih barvah, kot siva, črna, bela ali bež.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *