PVC talne obloge

PVC talne obloge

PVC talne obloge so zelo trpežne in imajo dolgotrajno obstojnost, saj jih odlikuje tudi izjemno visoka trdota.

PVC talne obloge se enostavno vzdržuje in očisti. PVC talne obloge se zelo hitro in enostavno polaga, tudi že čez obstoječe talne obloge. So antistatične, ognjevarne in vodoodpornost, saj je primerna tudi za zunanje prostore in kopalnice. Obloga je moderna in v trendu, ne spreminja barv in ne bledi. Po oblogi je hoja neslišna in prijetna.

PVC talne obloge so najbolj prodajane obloge na svetu. Ponujajo nam širok izbor barv in realističen videz.

V zadnjih letih smo priča hitremu napredku in razvoju PVC talnih oblog. To ni nič nenavadnega, saj so vsestranske in zagotavljajo odlične rešitve vseh prostorskih situacij.

Talne obloge nimajo samo veliko prednosti, obenem pa so tudi čudovite na pogled. Izbiramo lahko med široko paleto kamnitih in lesenih dekorjev. PVC talne obloge nam dajejo topel, tip, mehak občutek hoje.

Polaganje parketa

Po položitvi zvočne izolacije sledi pričetek polaganja parketa in parketnih desk. Pri polaganju desk moramo nujno uporabiti lesene zagozde, ki služijo odmiku od stene. Ustrezen stenski odmik je nujno potreben za krčenje in širjenje parketnih desk. Odvisne so od temperature prostora. Odmiki od stene in fuge med deskami naj pri manjših prostorih znašajo vsaj 10 milimetrov. V večjih bivalnih prostorih pa znašajo nekoliko več.

Nepisano pravilo za polaganje parketa oziroma parketnih desk pravi, da se daljše parketne deske polagajo vzporedno smerjo vpadne svetlobe ali sončnih žarkov. Pri večjih prostorov upoštevajte, da bodo daljše stranice desk vzporedne z daljšo stranico prostora.

Lesene deske se lahko preprosto lepijo na podlago zvočne izolacije. Polagamo jih lahko plavajoče, s sistemom na klik. Večslojne, dvoslojne in masivne parkete lepimo na podlago po celi površini. Troslojni parketi pa so po navadi namenjeni plavajočemu polaganju. Pri plavajočem polaganju parketnih desk moramo uporabiti udarno klado in kladivo.

Pri klik sistemu spajamo parket brez lepljenja spoja ali s utorom in peresom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *