DPF filter skrbi za izločanje nezgorelih trdnih delcev

DPF filter

Vsak posameznik se zaveda dejstva, da je v današnjih dneh onesnaženje okolja zares velika težava, katero skušamo odrešiti. Na vse načine se torej trudimo poskrbeti za čim nižje onesnaževanje okolja, kar je zelo pomembno. Zavedamo pa se, da je lahko tudi naše osebno vozilo zelo velik onesnaževalec, če seveda ne deluje pravilno. Samo vozilo namreč lahko v ozračje spušča zelo nevarne pline, ki nam lahko zelo škodujejo in celo povzročijo razne bolezni, katerih si zagotovo ne želi nihče izmed nas.

DPF filter tako igra zelo pomembno vlogo v vseh dizelskih vozilih, saj v glavnem skrbi za izločanje nezgorelih trdnih delcev, ki nastajajo pri izgorevanju dizelskega goriva v motorjih. Sam filter je tudi obvezen sestavni del vsakega dizelskega avtomobila, ki spada v EURO IV skupino ali pa višje. Le ta je bil razvit z namenom po zmanjšanju onesnaževanja zraka z izpušnimi plini oziroma trdnimi delci.

DPF filter je sestavljen iz filtrirnih elementov, ki so lahko zgrajeni iz različnih materialov. Ko filter doseže določeno stopnjo ali mero zasičenosti s trdimi delci, se sproži tako imenovana regeneracija. Gre torej za zelo pomemben element vsakega vozila.

 

Odstranitev DPF filtra poskrbi za manjšo porabo goriva

 

Ljudje smo seveda velikokrat zelo varčni in velikokrat iščemo razne rešitve, da zmanjšamo svoje redne stroške. Tudi pri lastnikih osebnih vozil je tako, saj vsak izmed nas želi poskrbeti za nizke stroške pri servisih in pa za čim manjšo porabo goriva.

Odstranitev DPF filtra je tako lahko za vse lastnike dizelskega vozila prava izbira. Sama odstranitev poskrbi za manjšo porabo goriva in pa za nižje stroške servisa. Obenem pa poskrbi tudi za daljšo življenjsko dobo motorja, kar je seveda en velik plus.

Odstranitev DPF filtra poskrbi tudi za to, da ne bomo imeli preglavic s samim filtrom, saj lahko hitro pride do tega, da nam nagaja z zamašitvijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *