Raznovrstna hlevska oprema 

hlevska oprema

Hlevska oprema ni za vsako vrste domačih hlevskih živali enaka. Kmetje oziroma rejci gojijo različne živali. Rejci se lahko ukvarjajo z govedorejo, prašičje rejo, konjerejo, ovčerejo in se bi lahko naštevali. Rejec mora prilagoditi hlev svoji izbrani živali, ne samo zaradi tega, da je domači živali bolj prijetno, ampak tudi zaradi tega, ker to predpisuje zakonik. 

Hlevska oprema za govedorejo je najbolj iskana, za njo je največ povpraševanja, saj je pri nas ta dejavnost najbolj razširjena.

Govedo potrebuje ležalne bokse in krmilne pregrade za prosto rejo. Privezi morajo biti visoki ali nizki zaprti privezi. Govedo potrebuje napajalnike za svežo vodo. Ogrodje v hlevu mora biti kovinsko, pocinkane rešetke morajo biti različnih dimenzij. Kmetija, ki se ukvarja z govedorejo potrebuje tudi boks za obrezovanje parkljev govedi in krmilnike za pašo. Govedo potrebuje različne pregrade ali bokse, ki se jih po večini naredi po naročilu, da hlevskih vrat sploh ne omenjam.

Hlevska oprema za prašičje rejo ni tako obširna. Potrebujemo samo samostojne bokse z vrati in pocinkanim nagibnim krmilnikom, porodne bokse, kovinske, plastične ali pocinkane rešetke in napajalnike za pujse.

Stropni ventilator po navadi uporabljamo samo za dva različna namena

Prvi namen je, da se ustvari zračna cirkulacija v poletnih mesecih. S tem ublažimo občutek vročine v prostorih. Naj si bo to stanovanjskih ali kmetijskih objektih.

Stropni ventilator se lahko uporablja za notranjo ali zunanjo uporabo. 

Stropni ventilator prav tako lahko uporabljamo, na primer, v pokritih balkonih ali terasah.

S pomočjo stropnega ventilatorja zmanjšamo toplotne izgube v zimskih mesecih pri prostorih z visokim stopom. V raznih trgovskih, industrijskih, športnih in drugih objetih, ki imajo visok strop, saj se topel zrak dvigne pod strop in je pri tleh zaradi tega precej hladneje.

Z uporabo primerno razporejenih in dimenzijsko izbranih stropnih ventilatorjev je mogoče toploto izpod stropa potisniti k tlom in jo tako lahko spet uporabimo na višini, kjer so uporabniki prostora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.