Toplotna črpalka omogoča okolju prijazen način ogrevanja

toplotna črpalka

V zadnjem času o toplotnih črpalkah vse več slišimo in preberemo, saj veljajo za naprave, ki danes omogočajo ne samo energetsko učinkovit način ogrevanja, ampak tudi okolju prijazen. Toplotna črpalka črpa svojo energijo iz treh različnih toplotnih virov, kot so voda, zemlja in zrak, in glede na to, kateri vir izkorišča, ločimo tudi tri različne tipe toplotnih črpalk. Ker gre za rabo obnovljivih virov energije, je za vgradnjo toplotne črpalke mogoče pridobiti nepovratna sredstva Eko sklada.

EKO sklad vam za vgradnjo toplotne črpalke krije do 20 % priznanih stroškov naložbe, odvisno od tipa toplotne črpalke, kar pomeni da je njena vgradnja sedaj finančno dostopna mnogim uporabnikom. Če ob tem upoštevamo, da je toplotna črpalka energetsko učinkovita naprava, kmalu ugotovimo, da se nam investicija hitro povrne. Seveda je potrebno biti pri izbiri toplotne črpalke tudi nekoliko previden, da kupimo takšno, ki bo najbolje ustrezala našim potrebam.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo pripomore k nižjim stroškom ogrevanja

Ker je povpraševanje po različnih toplotnih črpalkah vedno večje, so se temu primerno prilagodili tudi proizvajalci toplotnih črpalk. Zato je v pestri ponudbi moč zaslediti različne blagovne znamke in modele toplotnih črpalk, ki so prilagojeni različnim potrebam uporabnikov. Vsem tistim, ki si želijo dodatno zmanjšati stroške ogrevanja se priporoča toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki za svoje delovanje črpa obnovljive vire energije, kot so na primer zrak, voda ali zemlja. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je namenjena ogrevanju vode in je okolju prijazna in energetsko izjemno učinkovita. Za pripravo tople vode, bo porabila bistveno manj energije kot pa je to v primeru ogrevanja na plin, drva ali pa na olje. Prednost toplotne črpalke za sanitarno vodo je v tem, da ima lahko že vgrajen bojler, kar ji omogoča še učinkovitejše delovanje in nižjo porabo energije, to pa se vam hitro pozna na računu za električno energijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *