Izbira ustrezne vrste parketa

parket

Izbira pravega parketa za vaš bivalni prostor je zelo pomembna in ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled.  Na tržišču je na voljo ogromno število različnih vrst parketov, ki so namenjeni točno določenemu namenu.

Najbolj iskan oziroma najbolj uporabljen parket je gotovi parket. Gotovi parket je zelo priljubljen, saj je njegovo vzdrževanje zelo enostavno, kar pa je želja vsakega posameznika, saj si bo natrpanem urniku nihče ne želi porabiti veliko časa za čiščenje oziroma vzdrževanje parketa. Poleg tega je gotovi parket zelo vzdržljiv in odporen na razne praske ali odrgnine.

Drugi najbolj iskan parket je lamelni parket. Lamelni parket je  sestavljen iz večih majhnih lamel, ki so trdno pričvrščene ena na drugo. Tako skupaj ustvarjajo mozaične vzorce. Parket te vrste spada pod cenejši cenovni razred, kar pa še ne pomeni, da je majn kvaliteten. Zaradi njegove cenovne dostopnosti se veliko ljudi odloči prav za take vrste parketa.

Parket je treba ne glede na vrsto redno čistiti in vzdrževati. Na voljo so različni pripravki in pripomočki, ki bodo pripomogli k čudovitemu izgledu parketa, ne glede ali je nov ali pa je nameščen že dlje časa. Pred izbiro pripomočkov in čistil se dobro pozanimajte z strokovnjakom, ki te zadeve dobro pozna. 

Panelni parket iz različnih drevesnih vrst

Panelni parket je znan tudi pod imenom troslojni parket. Panelni parket je v večini primerov namenjen suhim prostorom, saj ni dobro da je veliko časa izpostavljen vlagi. Panelni parket je lahko izdelan iz različnih vrst lesa, prav tako pa je na voljo v različnih debelinah in barvah.

Za panelni parket se priporoča premazovanje z voskom, ki je namenjen točno za to vrsto parketa. Panelni parket lahko kupite v različnih prodajalnah, vendar se pred nakupom posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo znal glede na vaše potrebe najbolje svetovati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *