Masaže v starodavnih tajskih tehnikah

Tajska masaža

Tajska masaža spada s svojo tisočletno tradicijo med najstarejše in najbolj preproste metode zdravljenja fizičnih in duševnih težav. Vrste raziskav dokazujejo, da tajska masaža ugodno vpliva na izboljšanje fizičnega in duševnega počutja, z izbiro zdravilnih zelišč ali aromatičnega olja pa boste še dodatno pripomogli k boljšemu psihofizičnemu stanju že med samim izvajanjem masaže. Uporaba aromatičnih olj poveča prekrvavitev celega telesa in sprosti napetost tam, kjer se mišice z bolečo zakrčenostjo borijo z nenehnim vsakdanjim stresom (vrat, ramena, spodnji del hrbta). Prav tako zmanjšanje stresa, sproščanje mišične napetosti in večjo prekrvavitev telesnih organov dosežemo z masažo z zdravilnimi zelišči. Aromatično olje ali zdravilna zelišča izberete po svoji želji oz. po trenutnem občutku ali pa izbiro prepustite maserju. Da bi zagotovili čim boljše rezultate in učinke, izvajanje tajske masaže zaupajte le ustrezno usposobljenemu osebju.

Tradicionalna tajska masaža vpliva na energijske kanale v človeškem telesu ter združuje znanja tradicionalne tajske medicine, kiropraktike, akupresure in še vrsto drugih alternativnih ved. Posebnost te masaže je, da maser pri samem masiranju uporablja svoje komolce in kolena. S tem se doseže rahljanje mišičnih vozlov, optimalno raztezanje zakrčenih mišic in aktiviranje akupresurnih točk v telesu prejemnika masaže. Uspešno odpravlja in lajša bolečine po raznih poškodbah, zelo je uspešna pri regeneraciji utrujenih in napetih mišic po večjih športih obremenitvah. Tradicionalna tajska masaža izkazuje visoke rezultate tudi pri zdravljenju revmatskih bolezni in išiasa.

Torej, za odpravo ali lajšanje težav, fizične ali psihične narave, je tradicionalna tajska masaža odlična izbira.

Izpostaviti je potrebno obliko tajske masaže, ki je primerna in se izvaja samo za nosečnice. Ker je nosečnost za žensko zelo naporno psihofizično stanje, tajska masaža s svojimi zdravilnimi učinki poskrbi za lajšanje bolečin in umirjanje strahov. Zaradi psihofizične razbremenitve nosečnice, se ne izboljša samo prekrvavitev njenega telesa, ampak se poveča tudi njena energija. Kot posledica vseh naštetih dejavnikov, je sproščujoč in krepčilen spanec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *