Dentalna rentgenska diagnostika

Rentgen zob

Ugotavljanje težav z zobmi dandanes poteka bistveno drugače kot je nekoč. Zobozdravniki se namreč zanašajo na sodobno tehnologijo, ki postopke tudi bistveno poenostavi, predvsem pa so veliko boljši rezultati – postaviti je moč natančne diagnoze in načrtovati zdravljenje, ki bo kar najbolj učinkovito. Zanašamo se predvsem na rentgen zob, ki omogoča odličen vpogled v celotno zobovje ali pa le posamezen zob.

Rentgen zob izvajajo tako splošni zobozdravniki kot tudi specializirane ambulante, ki se ukvarjajo prav s takšnimi storitvami. Ne glede na to, katerega ponudnika izberemo, bomo verjetno lahko koristili globalno slikanje celotnega zobovja ali pa slikanje posameznega zoba, odvisno od tega, kaj potrebujemo. Na rentgen nas običajno napoti osebni zobozdravnik na podlagi določenih težav, ki že razkrivajo, kje bi lahko tičal vzrok, nato se izbere ustrezna rentgenska storitev.

Še več ponujajo zobotehnični laboratoriji in rentgenski centri, ki nudijo dodatne storitve s tega področja. Rentgen zob namreč omogoča še kaj več, izdelamo lahko na primer tudi tridimenzionalni posnetek celotnega zobovja in razne modele, ki olajšajo zahtevnejše posege. Večinoma so rentgenski postopki zelo hitri in povsem neboleči, tudi rezultati so pridobljeni takoj.

Cena za rentgen zob

Kaj pa cena? Ta je v veliki meri odvisna od tega, pri katerem ponudniku storitev izberemo, seveda pa moramo upoštevati še to, da je rentgensko slikanje lahko vključeno med storitve, ki jih pokriva zdravstveno zavarovanje, lahko pa tudi ne. Če bo šlo za samoplačniški poseg, je najbolje pravočasno ugotoviti, kje bo rentgen zob ponudil največ za kar se da ugodno ceno. Ponudnikov je veliko, cene pa se lahko precej razlikujejo, čeprav so večinoma zelo primerljive. Točna cena pa je seveda odvisna tudi od tega, za katero storitev se odločimo – osnovni rentgen zob bo stal le nekaj deset evrov, medtem ko kakšni zahtevnejši posnetki in izdelava raznih modelov zahtevajo nekoliko višjo investicijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *