Cenovni razpon posoških adrenalinskih dejavnosti

Skok s padalom cena

Kar se tiče posoškega turizma, veliko vlogo igrajo prav adrenalinski športi in aktivnosti. Dve dejavnosti, ki vedno bolj pridobivata na prepoznavnosti, sta skok s padalom in kajak Soča.

Skok s padalom je v Posočju možen v Bovcu, saj imajo tam podjetja na razpolago letališče, s katerega lahko vzletajo letala, druga opcija so vzletišča. Ker pa je vse skupaj zelo kompleksna aktivnost, večino zainteresiranih ljudi zanima najprej za skok s padalom cena. Ponudnikov skoka s padalom ni ravno precej, jih je pa dovolj, da lahko najdemo cenike. Za skok s padalom cena znaša nekje do 200 evrov. Ponudniki seveda poleg adrenalinske izkušnje ponujajo tudi prelep panoramski razgled nad celotno bovško kotlino, ki jo bodo udeleženci lahko občudovali z višine 4000 metrov. Seveda je celotna adrenalinska izkušnja razlog za število ljudi, ki se želijo udeležiti tega športa, vendar pa je za skok s padalom cena včasih to, kar marsikoga tudi odtegne.

Spust s kajakom na Soči pa je po drugi strani šport, ki si z raftingom deli prvo mesto na priljubljenosti v soški dolini. Zato je v dolini toliko športnih agencij, ki so se odločile, da bodo to aktivnost tudi ponujale. Za kajak Soča ponuja ugodne cene, ki so seveda bistveno nižje kot pri skoku s padalom, kar je seveda pričakovano glede na zahtevnost organizacije in izvedbe te dejavnosti. Posledično je tudi udeležencev precej več. Vsako leto pa reka Soča gosti mnoge tujce, ki pridejo v Posočje prav s ciljem, da bodo lahko odveslali košček poti na prelepi smaragdni reki kar s svojimi kajaki.

Med ponudniki bomo med iskanjem dobili malce različne cene, saj za kajak Soča ponuja tudi različne spuste. Cene se raztezajo od 50 pa do nekaj čez 60 evrov. Vse agencije navadno za to ceno ponujajo vodeni spust s kajakom po reki Soči na odseku, dolgem približno od 8 do 10 kilometrov. Med spustom imajo gostje dovolj časa, da se naužijejo veslanja in ogledajo naravo ob Soči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *