Najem stanovanja – kako se pripraviti?

dražbe

Še preden se odpravite v iskanje stanovanj, ki jih želite v najem, se morate vsekakor vprašati, koliko ste sploh pripravljeni plačati. Postavite si zgornjo mejo, ki jo lahko za to porabite in pred tem zelo podrobno preglejte svoje finance, da ne boste česa podcenili ali precenili. Premislite, koliko mesečno zaslužite in koliko od tega boste dali za stanovanje, ter še nato stroške elektrike, vode, hrano in morda najem skladišča, če ga boste potrebovali. Vse to imejte v mislih še preden skočite v iskanje stanovanj, da boste sploh vedeli kaj iskati.

Iščete lahko na najrazličnejših mestih, vsekakor je internet najboljša izbira saj je hiter in vam stanovanja prikaže pregledno. Lahko se tudi pozanimate pri agencijah ali pa na stari dobri način skušate kaj najti tudi v časopisih. Bodite pa vsekakor pozorni pri najemih stanovanj preko agencij, saj so tukaj najemnine in cene na splošno lahko mnogo višje od tistih, ki bi jih najeli kje drugje.

Vsekakor ne pozabite tudi na lastne želje in pričakovanja, kot so denimo lokacija in soteska kjer bi radi živeli, njeno okolje, denimo bližina do trgovinskega centra in bolnišnice. Pomembno je tudi da precenite njeno osvetljenost, torej kam sije sonce na stavbo in kdaj ter opremo stanovanja in kaj od njega na splošno pričakujete – torej tudi njegova velikost in praktičnost.

Ko boste o vsem tem premislili, boste pripravljeni ne le za najem ampak tudi nakup nepremičnine, ki je prav tako pomemben korak. Dražbe so zato prav v zadnjem času postale pomemben kraj nakupa le-teh, saj so mnogo cenejše in ugodnejše, kot nakupovanje na rednem trgu. Dražbe ponujajo tudi novo gradnje po zelo ugodnih, tudi polovičnih cenah, kar je marsikomu izjemno pomembno, ko kupujejo stanovanje, kjer bodo živeli. Tudi starejši objekti so lahko zelo dobro opravljeni, a če ga ponujajo dražbe ali ne, mu vsekakor posvetite več pozornosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *