Izklicna cena dražbe

drazbe

Dražbe so vsekakor lahko odličen način za nakup tako večjih kot manjših stvari. Odvisno, kaj je pritegnilo našo pozornost. Zato, da lahko sodelujemo na draži kot dražitelj, bomo morali izpolniti določene pogoje. Med njimi je tudi varščina, ki je določen procent izklicne cene. Kaj pa je izklicna cena?

Izklicna cena je cena, pod katero se izdelek ne more kupiti. Torej, ta nam je znana že veliko prej ozirima pri razpisu dražbe. Potem pa lahko ta med draženjem zgolj narašča. V primeru, da smo edini interesent določenega predmeta na dražbi, lahko predmet kupimo po izklicni ceni, kar je seveda najboljša možna rešitev oziroma uspeh na dražbi.

Izklicna cena lahko samo narašča, nikakor ne more padati. V kolikor spremljamo dražbe in najdemo tudi predmet, katerega bi dražili nas zanima izklicna cena. Če je ta za nas sprejemljiva, se bomo te tudi udeležili, izpolnili bomo vse pogoje pristopa in tako na dan, ko se bo dražba začela, želen predmet tudi dražili. Upali bomo, da smo edini interesent, če pa to nismo, pa seveda, da bomo tisti, ki bo lahko za predmet ponudil največ. Da bomo zaključili dražbo, seveda uspešno.

Pri izklicni ceni je pomembno tudi to, ker bomo na podlagi te, kot zgoraj omenjeno plačali določen odstotek varšine, ki pa je seveda na varnem, kar pomeni, da v primeru nakupa predmeta, se ta odšteje od kupnine. Če pa nismo uspešni dražitelj, se nam ta v celoti povrne na naš račun. Tako so dražbe zelo varen način nakupovanja in če nas morebiti doslej niso prepričale ali pa nismo imeli možnosti sodelovati na niti eni, je čas, da o teh tudi razmislimo. Sploh, v kolikor kupujemo večje predmete, kot so nepremičnine, ipd.

Tako so dražbe močno povezane z izklicno ceno, ki je tudi prvi kazalnik oziroma pogoj, koliko in kdo bo interesent te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *