Kaj iskati v ultimativnem prenosniku za igračarje

razer prenosnik

Z leti so gaming računalniki, oziroma računalniki za igračarje prešli iz osebnih računalnikov, ki so pozimi greli naše noge v normalne sopotnike, kot so drugi tipi prenosnih računalnikov. Ker je Razer že od vekomaj vodil področje igračarstva ni čudno, da je razer prenosnik kaj kmalu postal standard za to, kaj mora igračarski prenosnik imeti. Seveda so kasneje dobili konkurenco, kot je asus gaming, kjer so razvili druge linije modelov, ki želijo biti konkurenca velikanu.

Zaželjene in ne tako zaželjene lastnosti

Obe liniji računalnikov sta izjemno estetski. Razer prenosnik prisega na svoj značilni logo v zeleni barvi in pogosto v svoje modele vključuje LED osvetlitev tipkovnice z različnimi nastavitvami, ki razer prenosnik ne le vizualno polepšajo, ampak nekatere lahko služijo tudi pomoč pri igrah, saj se lahko opomnimo na to, katere tipke so uporabne v tej igri. Asus gaming je šel na bolj eleganten pristop s čistejšimi linijami in bolj profesionalnim izgledom.

Glede na njuno težo tako asus gaming kot razer prenosnik nimata pomanjkanja zunanjih izhodov. Oba imata več različnih USB vhodov, in vse ostalo, kar bi povprečen uporabnik lahko potreboval. Moramo pa poudariti nekaj, kar je velika slabost igračarskih prenosnikov in velja tako za asus gaming kot razor prenosnik. Tovrstni sistemi so precej težji od drugih prenosnikov, saj vključujejo močnejšo, bolj potratno opremo in potrebujejo velike baterije.

Prav zaradi komponent, ki so potrebne za gladko igranje iger se ti računalniki radi pregrevajo, veliko bolj kot navaden prenosni računalnik. Ta problem o v asus gaming kar uspešno rešili, saj ima jo nekaeri modeli vgrajen poseben sistem za hlajenje, ki pomaga ohranjati zmerno temperaturo, kar na dolgi rok pomeni daljše življenje naprave. Vseeno pa je za nekatere ljudi bolj pomembna cena in tukaj se pozna, da je razer prenosnik narejen v podjetju, ki je to specializirana za to, saj lahko za podobno zmogljivost nudijo malo cenejšo ceno kot ekvivalenten mogel v asus gaming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *