Najboljša naprava za košnjo

BCS kosilnica

Katero kosilnico izbrati za košnjo domače zelenice? Možnosti je seveda več, pravo rešitev pa je treba izbrati na podlagi dejanskih zahtev. Potrebe se namreč močno razlikujejo, kosilnice pa so prilagojene prav specifičnim okoliščinam.

Mnogi imajo okoli hiše precej neurejeno okolico ali pa želijo obdelati kakšen drug zahteven teren. V takšnih primerih se najbolj izkaže BCS kosilnica, ki je znana prav po tem, da se brez težav sooči tudi s pravo goščavo. Če imamo opravka z visoko travo, podrastjo in drugimi vsiljivci, bo BCS kosilnica gotovo kot nalašč za to delo, prav tako se ta naprava odlično obnese na neravnem terenu in na podlagi, ki bi druge kosilnice lahko poškodovala. BCS kosilnica je znana po tem, da je vzdržljiva in zanesljiva, svoje delo bo opravila brez kompromisov. Seveda pa pride prav predvsem za košnjo večjih površin in zahtevnejših terenov, medtem ko imamo pri obdelavi urejene trate okoli hiše verjetno tudi boljše možnosti – BCS kosilnica na takšni podlagi nima več prepričljivih prednosti.

Za urejene zelenice pridejo v poštev vrtni traktorji, ki se lahko zelo uspešno soočijo z večjimi površinami. Vrtni traktorji imajo za nameček tudi mnoge druge funkcionalnosti, zaradi katerih jim zaupajo predvsem zahtevnejši uporabniki. Na večjih urejenih površinah je takšna naprava gotovo najboljša izbira. Bodo pa na manjših zelenicah vrtni traktorji bržkone preveliki, preokorni in nenazadnje tudi predragi. Delo lahko prav tako uspešno opravijo manjše vrtne kosilnice, ki bodo pri tem tudi bolj učinkovite, enostavnejše za uporabo in seveda neprimerljivo cenejše. Vrtni traktorji lahko stanejo več tisoč evrov, medtem ko tudi naprednejše vrtne kosilnice ne zahtevajo več kot nekaj stotakov. Na voljo pa imamo še mnoge druge alternative, od motornega ročnega orodja do sedežnih kosilnic, omenimo pa še robotske kosilnice, ki so prav tako precej priljubljena opcija med tistimi, ki skrbijo za urejeno trato okoli hiše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *