Tehnologija poslovnih prostorov in njihova prikladnost se selita v naš dom

avtomatska vrata

Sicer so bila avtomatska vrata vedno nekaj, kar smo asociirali z velikim vhodom, na primer v nakupovalni center, v poslovno zgradbo ali pisarne, ali pa kot vhod v večstanovanjsko hišo, ampak bodimo iskreni, avtomatska vrata so uporabna tudi za kaj drugega kot za velike vhode. Samo poskusimo se spomniti, kolikokrat nam je recimo že kaj padlo iz rok, ko smo želeli odkleniti vrata, ali pa ko smo bezljali po stanovanju ali hiši s polnimi rokami kdo ve česa. Da ne omenimo tega, kako lažje je presenetiti soproga ali soprogo z zajtrkom v postelji, če nam na poti ni treba s komolcem odpirati kljuk.

Ne glede na to, ali je to konvencialno ali ne so avtomatska vrata nekaj, za kar lahko mnogo ljudi najde uporabo tudi na svojem lastnem domu, da ne omenjamo prednosti, ki jih avtomatska vrata prinesejo tistim, ki so gibalno ovirani. Včasih je bilo tako, da taki, ki ne morejo sami odpreti vrat sploh niso imeli nobenih vrat na primer spalnici, kar je precej nespoštljivo do njihove zasebnosti, ampak to lahko spremenijo avtomatska vrata.

Če se odločamo samo na podlagi izgleda so steklena drsna vrata prihodnosti

V arhitekturi trendi kažejo na to, da želimo stavbe narediti čim bolj preproste z elegantnimi linijami in doseči čim večjo presvetljenost prostora, da lahko ustvarimo iluzijo velikih odprtih prostorov. Če želimo tak občutek nesti čez celotno hišo je dobro, da si za vrata, ki vodijo na manjši hodnik omislimo steklena drsna vrata. Ne le, da je prehod skozi njih veliko lažji, kot če izberemo standardna vrata, prav tako lahko vseeno ohranjamo svetlobo, ki prihaja v večji prostor pred hodnikom iz zunanjosti, vendar hkrati steklena drsna vrata skrbijo, da ne ustvarjamo prepiha in da vseeno obstaja meja med prostorom in hodnikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *