Prezračevanje omogoča izmenjavo zraka

Prezračevanje

Mnogi od nas se poslužujemo osnovnega načina prezračevanja, ki mu pravimo naravno prezračevanje. Gre za odpiranje in zapiranje oken, pri čemer moramo biti v času prezračevanja vedno doma, saj lahko sicer v naš dom vstopijo nepovabljeni gostje. Pri tem načinu prezračevanja nikoli ne vemo količino dovedenega in odvedenega zraka, zato ne moremo niti vedeti kakšna je dejanska kakovost zraka v našem domu. Z odpiranjem oken trošimo tudi veliko energije, saj pozimi toplota uhaja ven, poleti pa postane v prostoru hitro vroče.

Veliko boljša rešitev je mehansko prezračevanje za katerega je značilno neprekinjeno kroženje zraka, za kar se uporabljajo različni ventilatorji. Najbolj znano je odzračevanje prostorov, ki pa je primerno le ob predvidevanju, da so okna netesna saj se tako zrak neprestano dovaja v prostor. Zelo praktičen je higrosenzibilni sistem prezračevanja. V kolikor pa imamo pasivno gradnjo za katero je značilna zrakotesnost, je najboljše prezračevanje z rekuperacijo.

Prezračevalni sistem cena je rešitev vašega problema

Ste se že spraševali, kateri prezračevalni sistem bi bil za vaše potrebe najboljši in koliko vas bo stal? Ljudje se vedno bolj zavedamo kako pomembna je kakovost zrak v našem domu, zato se jih vedno več odloča za prezračevalni sitem, cena katerega se razlikuje glede na zahtevnost projekta, površino prezračevanja, kot tudi od potreb uporabnika. Pred samo izvedbo se je zato potrebno dobro pozanimati tako o ceni storitve kot tudi o izbiri najbolj primernega ponudnika.

V poplavi različnih informacij je danes marsikdaj težko sprejeti pravo odločitev. In nič drugače ni, ko imamo v mislih vgradnjo prezračevalnega sistema. Glede na to, da je danes povpraševanje po prezračevalnih sistemih vedno večje, je tudi ponudba na tem področju vedno bolj pestra. Prezračevalni sistem cena je tako iskalni niz, ki vam bo v veliko pomoč, ko boste izbirali najboljšega ponudnika. Pri končni odločitvi naj bodo ključne izkušnje, strokovnost in podpora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *