Zobni aparat zvezdice je nesnemljiv

Zobni aparat zvezdice je nesnemljiv

Ob nepravilnostih v ustni votlini se mnogi sprašujejo, ali se odločiti za ortodontsko zdravljenje ali ne. Vendar pa nam današnje tovrstno zdravljenje ponuja ogromno različnih rešitev, zato ni nič nenavadnega, da se za to možnost odločijo tudi odrasli ljudje. Glavna razlika po kateri se zobni aparati med seboj razlikujejo je ta, da so nekateri od njih snemljivi, drugi pa so fiksni, kot je na primer zobni aparat zvezdice.

 

Zvezdice niso na zobnem aparatu zgolj za okras, ampak so to nosilci za žico, ki je napeljana iz ene strani čeljusti na drugo stran. Z napenjanjem žice se položaj zob postopoma uravnava toliko časa, dokler se ne odpravijo vse nepravilnosti. Zobni aparat zvezdice je potrebno nositi od začetka do konca ortodontskega zdravljenja. Odstrani ga lahko le ortodont, torej ga je potrebno imeti tudi v času spanja in obroka. Zaradi tega je izjemno pomembna tudi higiena takšnega zobnega aparata.

 

Čiščenje zobnega kamna je delo zobozdravnika

 

V naši ustni votlini se nahaja ogromno bakterij, ki se neprestano razmnožujejo. Če ne poskrbimo za redno ustno higieno, iz njih nastanejo mehke zobne obloge, ki zelo kmalu mineralizirajo zaradi česar nastane zobni kamen. Kljub temu, da zobni kamen nastaja na površini zob, pa se je potrebno zavedati, da ga tudi z rednim ščetkanjem zob, ne moremo odstraniti. Zato je nujno potrebno redno čiščenje zobnega kamna pri zobozdravniku.

In kaj pomeni redno čiščenje zobnega kamna pri zobozdravniku? To ne pomeni, da se pri njemu oglasimo vsak mesec, dobro pa je, da ga obiščemo vsaj enkrat na leto. Zobozdravnik bo zobni kamen odstranil s postopkom peskanja oziroma poliranja, v primeru, da se zobni kamen nabira tudi pod dlesnijo, pa bo uporabil ultrazvok ali pa se bo odločil za postopek luščenja in glajenja korenin. Čiščenje zobnega kamna je zaenkrat plačljivo, zato vam svetujemo, da pri izbranem ponudniku preverite cene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *