Cene zobnih implantatov

Implantati cenik

Zobni implantati so priljubljena izbira med tistimi, ki želijo kar najbolje poskrbeti za svoje zobovje. Pogosto predstavljajo kar najboljšo rešitev, če imamo recimo opravka z manjkajočimi ali zelo poškodovanimi zobmi. Ker pa gre v tem primeru za nadstandardno storitev, pogosto tudi za nenujne posege, je treba implantate plačati. Pri tem imamo veliko izbire, saj za implantat Ljubljana ponuja več zobozdravnikov, ki to storitev odlično opravijo. Ponudniki se razlikujejo tudi v ceni, zato moramo biti na predvidene stroške dobro pripravljeni.

Nekateri zobozdravniki bodo že vnaprej predstavili cene svojih izdelkov in storitev. Tako imajo implantati cenik javno objavljen in kakšnih presenečenj ne bo. To pa morda še ne pove vsega, kar moramo vedeti ob odločitvi za implantat. Ljubljana s pestro zbirko zobozdravnikov združuje različne ponudbe, ki lahko vključujejo različne storitve in izdelke. Tako bo morda jasno, koliko bodo stali posamezni implantati, cenik pa ne razkrije nujnih doplačil, ki jih lahko pričakujemo. Za implantat bo treba verjetno plačati nekaj sto evrov, najcenejše ponudbe dosegajo dobrih 300 evrov, razpon pa sega do 600 evrov, če ni kakšnih posebnih zahtev. A to še ne pomeni, da bo možno manjkajoči zob nadomestiti za to ceno – upoštevati moramo tudi to, da potrebujemo nekatere dodatne izdelke in storitve, navedeno ceno pa verjetno postavlja le sam implantat. Ljubljana sicer z raznovrstnimi ponudbami ponuja tudi komplete storitev, a ker je težko predvideti, kateri posegi bodo za najboljši rezultat potrebni, so posamezne storitve na ceniku običajno navedene posebej. To pomeni, da bodo imeli implantati cenik, ki ga je treba dopolniti še s cenami pregledov in morebitnih dodatnih posegov ter protetičnih izdelkov.

V končni fazi bo treba morda odšteti še bistveno več kot le kakšnih 400 evrov za implantat. A o tem odloča zobozdravnik, ki bo na podlagi dejanskega stanja priporočil pravo rešitev, ki bo zagotovila najboljši rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *