Vrtne kosilnice za večje površine

Vrtni traktorji

Košnja večjih površin je že sama po sebi poseben izziv, tudi če je površina ravna in lepo urejena. Ne moremo si predstavljati, da bomo takšno zelenico lahko enostavno pokosili kar z ročno opremo, na primer s samohodno kosilnico, kaj šele z nahrbtno kosilnico, ki sicer velja za zelo vsestransko opcijo pri košnji na različnih terenih. Ne, za večje zelenice pride v poštev le prilagojena oprema, ki je namenjena prav takšnemu delu. Na srečo lahko izbiramo med različnimi izvedbami, ki so narejene prav s tem namenom.

To so predvsem sedežne kosilnice, ki omogočajo zelo hitro in udobno ter seveda učinkovito delo na večjih površinah. Vrtne kosilnice, ki so prilagojene košnji na večjih površinah, med prioritete uvrščajo predvsem uporabniško izkušnjo, saj je to pogosto precej naporno in dolgotrajno delo. Sedežne kosilnice v tem oziru prepričajo z udobjem, košnja je povsem enostavna, saj kosilnico enostavno upravljamo z udobnega sedeža. Tako lahko računamo tudi na odličen rezultat, če smo pri košnji dovolj spretni in uspešno obdelamo celotno površino.

Primerljive funkcionalnosti imajo vrtni traktorji, ki so pogosto še boljša izbira za delo na večjem posestvu. Gre za nadgradnjo sedežnih kosilnic, ki ponuja še nekaj več uporabnosti. Vrtni traktorji se pri košnji večjih zelenic odlično obnesejo in prinašajo enake odlike kot sedežne kosilnice, lahko pa učinke pri košnji še nadgradimo. Običajno imajo vrtni traktorji opcijo mulčenja trave ali pa lahko odpadno travo sproti spravljamo v koš, torej ne bo treba površine čistiti in urejati. Prav tako lahko traktor dopolnimo z drugo dodatno opremo, česar vrtne kosilnice praviloma ne omogočajo. Na voljo so različni priključki, s katerimi se lahko lotimo še mnogih drugih opravil na prostem. 

Za večje površine pridejo torej v poštev le prilagojene vrtne kosilnice. To so lahko vrtni traktorji, če želimo koristiti nekaj več funkcionalnosti, ali sedežne kosilnice, če ciljamo le na samo košnjo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *