Ploščice za kopalnico

Talna keramika

V kopalnici moramo posebej poskrbeti za dobro zaščito izpostavljenih površin. Te so namreč na udaru različnih obremenitev, ki se jim preprosto ne moremo izogniti. Najbolj očitna grožnja so seveda curki vode, pa tudi posamezne kapljice, ki bodo gotovo zašle v prav vsak kotiček kopalnice. Nekoliko manj opazna, a še bolj usodna grožnja je lahko visoka vlažnost, ki je v takšnem prostoru velika obremenitev in ima lahko hude posledice. Na koncu pa moramo seveda poleg osnovnih funkcionalnosti misliti še na to, kakšen bo občutek stanovalcev pri uporabi tega prostora. Z ozirom na vse te dejavnike pridemo do ugotovitve, da se v kopalnici najbolje obnesejo keramične ploščice.

V poštev pride predvsem talna keramika, ne smemo pa pozabiti na izpostavljene stenske površine in strop. Stene običajno prekrijemo s ploščicami vsaj do tiste višine, do kamor rade zahajajo kapljice vode. Po tleh pa ploščice za kopalnico prekrivajo celotno površino in dobro ščitijo prav vsak kotiček. Tako dobimo dobro zaščito proti obremenilnim dejavnikom, ki jih v kopalnici ne manjka. Poleg tega je talna keramika v kopalnici zelo prijetna in ponuja udoben občutek uporabnikom. Moderne so predvsem ploščice z rahlim reliefom, ki ne drsijo in ponujajo prav poseben občutek pri hoji po njih. Seveda pa je na voljo raznovrstna talna keramika, s katero lahko dosežemo različne učinke. V nekaterih primerih so zelo posrečene večje ploščice, splača pa se pobrskati tudi po ponudbi manjših ploščic, ki jih nameščamo predvsem na stene.

Talna keramika ima v kopalnici izjemno pomembno nalogo, zato moramo biti v prvi vrsti pozorni na funkcionalno odliko ploščic. Vsekakor pa imajo tudi ploščice za kopalnico določeno dekorativno vrednost, na katero ne smemo pozabiti. Pomagajo nam pri oblikovanju lepe podobe prostora, kar je zelo pomembno, saj kopalnico uporabljamo vsakodnevno, torej je dobro, da se v njej tudi kar se da dobro počutimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *