Parket je najbolj priljubljena naravna talna obloga

parket

Parket je označen kot najbolj priljubljena naravna talna obloga, tako po karakteristikah kot tudi po samem videzu. V domove in druge objekte se vgrajuje že več stoletij, a je še vedno tako priljubljen kot na začetku, in to ne glede na to, da nam trg ponuja še druge številne kakovostne možnosti.

Parket predvsem odlikuje dekorativnost lesa, toplotna ter zvočna izolativnost, nezahtevno vzdrževanje in čiščenje, možnost večkratnega obnavljanja in ne nazadnje še njegova izjemno dolga življenjska doba.

Vzdrževanje in čiščenje parketa

Za parket se veliko kupcev odloči tudi zaradi sila preprostega vzdrževanja in čiščenja. Parketne površine so namreč enostavne za čiščenje in obenem tudi izjemno trpežne. Pred mehanskimi poškodbami, vlago ter umazanijo parket odlično ščitita olje in lak.

Z oljenjem parketa dosežemo naravni mat videz. Olje v pore posušenega lesa prodre globoko, jih zapolni ter na ta način učinkovito preprečuje vpijanje drugih tekočin.

Kmečki pod je v trendu

Lesene talne obloge se odlikujejo po izjemnih prednostih. Marsikomu med vami je talna obloga iz lesa všeč predvsem zaradi lepega in prijetnega videza. A to še zdaleč ni vse. Lesene talne obloge, kot je na primer kmečki pod, odlično sledijo modnim smernicam na področju opremljanja prostorov. Ponuja odlično zvočno ter toplotno izolacijo, preprosto vzdrževanje, možnost brušenja, obnavljanja premaza, ne povzroča nikakršnih alergij.

Kmečki pod je vedno priljubljena izbira, sploh pa sedaj, ko je ponovno v trendu. Položite ga lahko v najmoderneje opremljeno stanovanja, lahko pa tudi na tla starejšega objekta.

Tipične lastnosti kmečkega poda

Kmečki pod je še toliko dobrodošla izbira za domove, ker je izjemno odporen na udarce ter na morebitne poškodbe. V primerjavi z ostalimi naravnimi talnimi oblogami ima kmečki pod eno od najdaljših življenjskih dob.

Kmečki pod nam ponuja možnosti oljenja, in sicer v najrazličnejše barvne odtenke. Njegov videz je neponovljiv in deluje podeželsko, domače in prijetno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *