Z ventili uravnavamo pretok tekočine in plinov

ventili

Različne vrste ventilov danes srečamo skoraj v vseh industrijskih postopkih, vključno s predelavo vode, rudarstvom, pridobivanjem električne energije, predelavo nafte in plina ter na številnih drugih področjih. Prav tako pa jih srečamo tudi v vsakdanjem življenju, na primer na vodovodnih inštalacijah, kot regulacijski plinski ventili na štedilnikih, ali pa pri centralnem ogrevanju. Upravljanje z njimi je zelo enostavno – lahko je ročno, z ročico, pedalom ali kolesom, lahko pa tudi samodejno.

Glavna naloga ventilov je, da uravnavajo, usmerjajo ali nadzorujejo pretok tekočine. Pretok lahko le delno omejimo, ali pa ga popolnoma zapremo, zato ločimo delno ali popolno zapiranje pretoka tekočih snovi. Danes poznamo različne vrste ventilov, ki se med seboj razlikujejo v svojem delovanju, obliki in materialih iz katerih so izdelani. Običajno je to plastika, kovina ali pa kovina s keramiko, dobro pa je vedeti, da so nam danes na voljo tudi povratni in nepovratni ventili.

Kakovostna varilna oprema zagotavlja varno in brezhibno varjenje

Kadar imamo v mislih spajanje enega ali več delov nekega materiala, govorimo o postopku varjenja. Seveda tega postopka ne uporabljamo za spajanje delov iz lesa, ampak gre izključno za različno vrsto kovin. Zato je varjenje eden glavnih postopkov kovinsko predelovalne industrije. Tehnologija varjenja in varilna oprema sta v zadnjih letih močno napredovali, vse z namenom, da je postopek danes izjemno natančen, učinkovit in za varilce popolnoma varen.

Danes se uporablja več različnih postopkov varjenja, zato je tudi kategorija varilne opreme zelo široka. Na voljo so nam različni varilni aparati, dodajni materiali, gorilniki za varjenje, varilne maske, mize in druga varilna oprema, ki je ključnega pomena za kakovostno in varno varjenje. Pestra ponudba nam narekuje, da se je pred nakupom potrebno dobro pozanimati, kaj natančno potrebujemo. Predvsem pa ne smemo pozabiti tudi na vse zaščitne ukrepe, ki jih je potrebno pri varjenju upoštevati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *