Poceni in enostavni viličarji

Ročni viličar

Viličarji so zmogljivi pripomočki za delo s težkim tovorom, običajno pa veljajo za dokaj drago opremo. Pravzaprav gre za delovno vozilo, ki mora biti zelo dobro pripravljeno na zahtevne naloge, torej se splača posegati po zmogljivih viličarjih višjega ranga. To pomeni, da se moramo pripraviti tudi na višjo investicijo in nekatere dodatne komplikacije. Ni pa nujno, da je vedno najboljša izbira prav tak viličar. Na voljo imamo še celo vrsto drugih variant, ki se lahko izkažejo za veliko enostavnejše in cenejše, a vseeno povsem uporabne pri delu.

Ena možnost je recimo ročni viličar, ki je v mnogih okoljih čisto dovolj za delo s težkim tovorom. Takšni viličarji sicer niso tako zmogljivi in ne ponujajo široke palete funkcionalnosti za raznovrstno delo, lahko pa so za dotične delovne naloge kot nalašč. Ročni viličar je posebej primeren za hitro in enostavno delo s tovorom na paletah, lahko pa ga seveda prilagodimo tudi za druge naloge. V vsakem primeru je takšna naprava relativno poceni in enostavna za uporabo, kar na delovnem mestu veliko šteje. Najdemo lahko ugoden ročni viličar, ki bo na dolgi rok brez težav upravičil svojo investicijo, ne da bi morali sklepati kakšne kompromise.

Rabljeni viličar

Če ciljamo predvsem na ugodno ceno, imamo na voljo še eno alternativo – namesto da bi posegali po šibkejših izvedbah ali sklepali kompromise pri funkcionalnostih, lahko preprosto izberemo rabljeni viličar, ki bo na voljo po bistveno nižji ceni kot nov.

Rabljeni viličar je izvrstna izbira predvsem za tiste, ki potrebujejo zmogljivo in zanesljivo napravo, ki veliko stane. Na trgu rabljene opreme tako najdemo velike prihranke, medtem ko so naprave še vedno zelo prepričljive. Seveda se moramo vedno prepričati o tem, kako dobro je viličar ohranjen in kako zanesljivo nam lahko služi. A običajno takšni izdelki dobro upravičujejo svojo ceno in ponujajo odličen učinek pri dolgoročni uporabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *