Vsestransko uporaben papir za peko

papir za peko

Če mislite, da se papir za peko uporablja izključno za peko, se motite. V prvi vrsti nam je vsekakor v izjemno pomoč pri tem, da se v veliki meri izognemo drgnjenju zasušenih in zapečenih ostankov z modelov ter pekačev. Obenem takšen papir prihrani tudi nekaj maščobe, ki bi jo sicer morali uporabiti na pekaču.

Papir za peko pa je torej dobrodošel še za kar nekaj zadev. Z njim lahko na zelo učinkovit način zaščitite kuhinjske omarice, predale v hladilniku, iz njega naredite lij, odlično zaščitite živila, poskrbite za sijočo pipo ter poskrbite za najboljšo zaščito opekača.

Odlična zaščita kuhinjskih omaric in predalov v hladilniku

Peki papir je lahko izvrsten pripomoček za zaščito nekaterih kuhinjskih površin. S peki papirjem lahko prelepite omarice ter z njim ujamete prah, maščobo in še drugo umazanijo. Vsake toliko časa ga je potrebno zamenjati, omarice pa bodo ostale tako čiste, kot bi bile popolnoma nove.

Ker peki papir ne prepušča vode, je zato lahko tudi odličen zaščitnik predalov v hladilniku, kjer hranite sadje ter zelenjavo. Vlaga papirja ne zmehča, posledično je veliko učinkovitejši kot pa na primer papirnate brisačke.

Lij iz peki papirja

Iz peki papirja lahko izdelate tudi lij. Ta ne prepušča tekočin, zato se odlično odreže pri pretakanju tekočin. Iz njega lahko izrežete poljubno veliko površino ter jo nato zavijete v stožec.

Peki papir vam prav tako na izjemno učinkovit način pomaga zaščititi različna živila. Vanj lahko zavijete mesnine, sir, ne nazadnje tudi sendviče. Papir za peko je prav tako uspešen pri čiščenju kuhinjske pipe. S koščkom papirja za peko samo podrgnite po površini pipe in ta bo videti kot nova ter izjemno sijoča.

Ne nazadnje pa se takšna vrsta papirja odlično obnese tudi pri zaščiti opekača. Med plošči postavite list papirja, pred tem ga prepognite na pol. Prav vsa umazanija se bo ujela nanj. Po uporabi opekača čiščenje zato ne bo potrebno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *