Odločite se za tandemski skok s padalom

Tandemski skok s padalom

Padalstvo je priljubljena rekreativna dejavnost in mnogi se v lepem vremenu in ob ugodnih razmerah z veseljem odpravijo na polet. A še veliko več je takšnih, ki barvita padala opazujejo s trdnih tal. Nekateri si želijo, da bi lahko poleteli skupaj z drobnimi padalci na modrem nebu, drugi pa veliko raje ostanejo na tleh in spektakel občudujejo le od spodaj.

Ljubitelji tovrstnih aktivnosti imajo možnost poiskati nove izkušnje, če vedo, kje jih lahko najdejo. Pri nas je center turističnega padalstva v Bovcu, kjer najdemo turistične agencije z dobro ponudbo te vrste. Odločite se lahko za tandemski skok s padalom, kar je za začetnike in turiste običajno najboljša možnost. V Bovcu pa so na voljo tudi druge opcije, ki jih bodo s pridom izkoristili izkušenejši padalci.

Kako poteka tandemski skok s padalom?

Celotna izkušnja je zelo zaokrožena in navdušuje na vsakem koraku. Najbolj zahtevna bo verjetno začetna odločitev, nato za vse poskrbi športna agencija. Storitev vključuje prevoz do vzletišča in jadralni polet z letalom, nato pa tudi prevoz nazaj do Bovca. V praksi se torej lahko osredotočite na jadranje med oblaki, za drugo pa ni treba skrbeti.

Tako je tandemski polet s padalom lahko zelo atraktivna izbira za praktično vsakogar. Prav nobenih komplikacij ne bo, saj športna agencija poskrbi za vse. S kvalitetno opremo in izkušenimi vodniki je za varnost odlično poskrbljeno, pa tudi sicer lahko mojstri zagotovijo odlično izkušnjo za vsakogar.

Koliko stane tandemski skok s padalom?

Z vidika cene letenje s padalom vsekakor ni najbolj ugodna opcija, je pa investicija vsekakor upravičena, če upoštevamo končno izkušnjo in to primerjamo z drugimi opcijami, recimo z raftingom. Za krajši polet bo treba odšteti kakšnih 150 evrov, kar zadošča za kakšnih 30 minut letenja, daljši poleti pa so nekoliko dražji, okoli 200 evrov za uro letenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *