Vedno dobrodošle zaščitne rokavice

zaščitne rokavice

Pri opravljanju gospodinjskih del praviloma skorajda zelo prav pridejo zaščitne rokavice. Čeprav menite, da je vseeno, kakšne uporabljate, temu ni ravno tako. Tudi pri izbiri takšnega pripomočka za čiščenje doma je treba upoštevati kar nekaj lastnosti. Zagotovo pa boste uporabljali dovolj kakovostne, če bo na embalaži napisano ime uveljavljenega proizvajalca.

Vsekakor je pri izbiri rokavic za zaščito pomembna tudi velikost. Na trgu so na voljo zaščitne rokavice v več velikostih. Ker vam ne bi dobro služile ne prevelike in ne premajhne, je tudi zato treba izbrati ravno pravšnje velikosti. Če pa vendarle ne boste našli ustrezne velikosti za svoje potrebe, je bolje izbrati manjše kot večje.

Zaščitne rokavice iz platna ali bombaža

Pri izbiri rokavic za najučinkovitejšo zaščito rok pri delu boste morali izbrati tudi ustrezni material. Na voljo so na primer bombažne ali pa zaščitne rokavice iz platna. Ti dve vrsti rokavic na trgu na sploh veljata za najpogostejšo izbiro.

Ker pa imajo rokavice iz platna ali bombaža precej tanek sloj, ne ponujajo dovolj visoke stopnje zaščite. Kot takšne so veliko bolj uporabne za zaščito samega izdelka in ne rok. Dobrodošle so tudi kot podlaga za preprečevanje potenja, če so na primer nameščene pod drugo vrsto zaščitnih rokavic.

Rokavice iz kovinske mreže ali prevlečene pletenine ali tkanine

Na voljo so tudi zaščitne rokavice iz kovinske mreže ali pa takšne iz pletenine pa tudi iz tkanine. Zaščitne rokavice iz kovinske mreže roke odlično varujejo pred predrtji pa tudi pred samo umazanijo. Najpogosteje se uporabljajo v mesno-predelovalni industriji, v klavnicah, tekstilni ter lesni industriji in še kje druge.

Rokavice iz prevlečene pletenine ali tkanine uporabniku nudijo zaščito pred nekaterimi zmerno koncentriranimi kemikalijami.

Usnjene in lateks rokavice za zaščito

Zaščitne rokavice so lahko tudi iz usnja ali pa iz lateksa. Slednje so odlično odporne na vse vrste kemikalij, predvsem pa na kisline. Nudijo idealno zaščito pred mikroorganizmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *