Enostavno higrosenzibilno prezračevanje z odličnim učinkom

Higrosenzibilno prezračevanje

Sodobni domovi so običajno izredno dobro izolirani in zaprti bolj kot kadarkoli prej. Zaradi tega so seveda energetsko veliko bolj učinkoviti, zaradi česa pa je potrebno domovom omogočiti dobro prezračevanje. 

Odpiranje oken in vrat seveda pomaga, vendar pa vam takšno prezračevanje v zimskem času prinese tudi zelo visoke račune za ogrevanje, česar pa seveda nihče noče. Higrosenzibilno prezračevanje lahko ponudi boljši učinek, na voljo pa imamo tudi druge opcije. Včasih se splača preveriti več možnosti, sploh če najdemo na enem mestu široko ponudbo, kot na primer na Prezracevanje.si

Higrosenzibilno prezračevanje in sistemi z rekuperacijo

Higrosenzibilno prezračevanje deluje tako, da uravnava zračenje glede na vlago in temperaturo v prostoru. To so lahko povsem enostavni sistemi, ki pa se odlično obnesejo. V mnogih primerih se prav higrosenzibilno prezračevanje lahko izkaže za zelo posrečeno rešitev, saj je povsem enostavno in dokaj poceni.

Alternativa so sistemi z rekuperacijo, ki lahko v vašem domu pomagajo pri izboljšanju kakovosti zraka, prihranijo energijo in omogočajo odlično počutje znotraj prostorov. Zadržujejo toploto, ki bi sicer ušla v prostor, zato so veliko bolj varčni. 

Higrosenzibilno prezračevanje in kakovost zraka

Kakovostno zračenje omogoča dihanje bolj kvalitetnega zraka. Ventilatorji, ki so vgrajeni v prezračevalni sistem, imajo namreč poleg nameščene posebne filtre, ki zajemajo vse onesnažene in škodljive delce, ki bi z zrakom vstopili v vaš dom. Tudi enostavno higrosenzibilno prezračevanje lahko močno vpliva na počutje v prostoru, saj vzdržuje idealne pogoje za prijetno bivanje.

Kakovosten prezračevalni sistem je prava revolucija tudi za vse tiste, ki se že leta in leta borite z nadležnimi spomladanskimi alergijami. Cvetni prah je lahko za tiste, ki imajo težave, izredno moteč. Ravno za te ljudi je dobro prezračevanje odlična inovacija, ki bo poskrbela, da v notranjosti doma ne bo nikakršnega cvetnega prahu. S tem si boste zagotovili boljše počutje in lažje dihanje v mesecih cvetenja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *