Varčevanje pri nakupu pohištva

Sedežna garnitura akcija

Pohištvo je lahko precej drago, zato se splača varčevati. Še posebej pri tistih večjih kosih, ki prinašajo visoke stroške. A prav tako je smiselno paziti na to, da pri tem ne sklenemo kakšnega kompromisa z usodnimi posledicami – naj prioriteta ostane kakovost, prihranki pa bolj priložnostni.

Vseeno se splača pred nakupom dobro pobrskati po razpoložljivi ponudbi, saj so tudi dražji kosi lahko znižani. To je recimo sedežna garnitura, akcija lahko v tem primeru pomeni znaten prihranek. Tudi, če ne gre za posebej visok odstotek, je pa končni prihranek seveda odvisen od tega, kako draga je sedežna garnitura. Akcija nekatere kose zniža tudi za 40 ali 50 odstotkov, veliko bolj pogosta pa so seveda manjša znižanja. Te ponudbe se splača izkoristiti, če je seveda znižana kakovostna sedežna garnitura – akcija ne bo upravičila nižje kakovosti, ponuja pa odlično priložnost pri kakovostnih kosih.

Tudi drugi kosi pohištva so lahko zelo dragi, morda pa jih kupujemo v takšnih količinah, da se stroški hitro naberejo. Tak primer je stol za pisarno. Že en pisarniški stol je lahko drag in zahteva več sto evrov, a tudi najcenejši stoli za pisarniško rabo pomenijo znaten strošek, če moramo z njimi opremiti celotno pisarno. Ne glede na to, ali kupujemo en stol za pisarno ali več, bo treba torej nekaj pozornosti nameniti ceni. A v tem primeru je varčevanje še bolj tvegano – gre namreč za stole, ki bodo veliko v uporabi, poleg tega neposredno vplivajo na delovno učinkovitost uporabnikov, pa tudi na njihovo udobje in nenazadnje na zdravje na dolgi rok. Stol za pisarno mora ustrezati tem zahtevam, torej se je treba nujno prepričati o osnovnih odlikah, preden se lotimo iskanja ugodnih ponudb. Za dober pisarniški stol je pametno odšteti več denarja, tudi če se s tem odpovemo ugodnejši, a manj kakovostni opciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *