Beljenje zob poskrbi za brezhiben nasmeh

beljenje zob

Največ ljudi se odloča, da si privošči profesionalno beljenje zob ko se bližajo kakšni posebni trenutki v njihovem življenju, tipičen primer tega je poroka, je pa tudi res, da se za ta poseg večkrat odločajo pripadnice nežnejšega spola, kot njihove druge polovice. Beljenje zob je nekaj, kar sicer lahko izvedemo tudi na domu, vendar so metode, ki se uporabljajo za doseganje manj intenzivnih rezultatov veliko bolj invazivne in lahko poškodujejo sklenino do te mere, da lahko začnemo čutiti neprijetnosti, ko jemo, ali postanemo preobčutljivi na mrzlo ali toplo hrano, zato je najbolje, če se odločimo za profesionalno beljenje zob, ki se odvija v varnostni zobozdravniške ordinacije.

Beljenje zob ni invaziven postopek, za njegovo izvajanje pa se uporablja poseben gel, ki je nameščen na nekakšno prosojno držalo in je vstavljen čez naše zobe, nato pa se vse skupaj presvetli s posebnim laserjem, ki je primeren za medicinsko uporabo in ne povzroča škode dlesnim in okoliškem tkivu. Ta postopek nekajkrat ponovimo in po treh obiskih bomo imeli občutno bolj bele zobe!

Malo manj estetski del zobozdravstva so implantati

Za tiste, ki izgubijo zob, so implantati tista stvar, ki jih najbolj “rešuje”, tako v estetskem kot v zdravstvenem smislu. Izjemno neprijetno je imeti sredi zobovja luknjo, ki je prej tam ni bilo in tukaj pridejo na vrsto implantati, ki so vstavljeni v kost, ki se nahaja pod izgubljenim zobom. Nato se na zaceljen implantat namesti krona, ki služi temu, da zapolni prostor med sosednjimi zobmi in omogoča normalno prehranjevanje tistemu, ki je bil primoran dobiti implantat. Čeprav imajo pogosto implantati negativno konotacijo, predvsem zaradi operacije, ki je z njimi povezana, je stroka tako napredovala, da danes ni več potreben obsežen poseg samo za to, da se namestijo implantati in je torej postopek tudi primerljivo hitrejši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *